2017.03.26

A gmail és a pontos címek…

Régóta "küzdök" azzal a furcsasággal, hogy a gmail-re regisztrált címemre nem nekem szóló üzeneteket kapok. Próbáltam felvenni a kapcsolatot a támogató osztállyal - természetesen sikertelenül. Ma azonban elszakadt a cérna, amikor több, mint 40 levelet kaptam, merthogy valami "okos" az én címemhez hasonlót regisztrált be valami csoportmunkatámogató rendszerbe.
A cím, amivel küzdök mindössze egy dologban tér el az én címemtől, méghozzá abban, hogy van egy pont benne. Próbáltam már szólni a gazdájának, hogy az ő leveleit én kapom meg, ámde ez nem járt sikerrel, mikor küldtem rá levelet, az is nálam landolt. Mint kiderült, a google nem tesz különbséget a ponttal elválasztott és a pont nélküli felhasználónevek között, mint ahogy a kis- és nagybetű közt sem!
Ez azt jelenti, hogy pl. a GiPsZ.Jakab, a gipszjakab, a g.i.p.s.z.j.a.k.a.b, stb. felhasználónevek teljesen megegyeznek számára.
Állítólag ez egyben azt is jelenti, hogy nem engedi a rendszerük, hogy két ilyen szempontokat figyelembe véve egyforma név legyen, tehát gipszjakab néven már nem lehet beregisztrálni, ha már gipsz.jakab van a rendszerükben.
Mondjuk, hogy ezt elhiszem. Mégis sorra kapom az ilyen leveleket, tehát valamit kellett vele kezdeni. Első időszakban a feladónak válaszoltam pár sorban, hogy eltévesztette a házszámot, mára azonban tényleg elég lett ebből, így jöhetett a szűrő beállítása.
Aki hozzám hasonló cipőben jár, annak ajánlom ezt a megoldást, miszerint az így félregépelt címünket rakjuk be szűrőként, s a szűrő automatikusan törölje a nem kívánt leveleket. Sokkal nyugodtabbak leszünk...

Kategória: Informatika