2018.01.29

Tyrant Unleashed Optimizer powershell segédprogramok

Click here for the english version.
Mostanában internetes játékok közül gyakorta szoktam a Kongregate oldalon található Tyrant Unleashed kártyajátékkal játszani. Mivel az erőforrások végesek és pénzt nem akarok rá áldozni, így a benne lévő küldetések komoly rákészülést igényelnek, s sokszor csak nagyon hosszú idő után lehet ezzel a játékmóddal teljesíteni egy-egy kitűzött célt. Szerencsére mások is foglalkoztak már ezzel a problémával és így megszületett a Tyrant Unleashed Optimizer (ezentúl csak TUO) program. Persze ez a program is igényel egy kis rákészülést a használathoz, mint például a meglévő pakli listájának szövegfájlba mentése. Ehhez a játékhoz és a TUO-hoz születtek meg az alább csatolt szkriptjeim.
A szkriptek angol nyelvterületre készültek, angolul beszélnek hozzánk, mivel a játék célközönsége is inkább tud angolul, mint magyarul.

A JSON válasz fájlba mentésének lépései
A játékhoz jelen állás szerint Edge, Firefox, vagy Chrome böngészők egyike kell, én ezekben teszteltem a módszert, mindháromban ugyan az az eredmény. IE11 alatt nem megy, hiába is próbálkoznánk!
A böngésző indítása után lépjünk a játék oldalára, majd azonnal indítsuk is el a fejlesztői eszközöket, s azon belül is a hálózat vizsgáló eszközt! Ez böngészőnként változik hogyan is néz ki és hogyan kell előhívni, én most FireFox-ból nyert képernyőképekkel mutatom be a módszert.

  1. Válasszuk ki a Hálózat eszközt
  2. A szűrő mezőbe írjuk be api.php?message=init
  3. A szűrőn fennakadt sorra kattintsunk rá
  4. Válasszuk ki a Válasz gombot
  5. A Válasz tartalma mezőből másoljuk ki a teljes szöveget (kattintsunk bele, majd ctrl+A - kijelöli az egészet, ctrl+C - kimásolja a vágólapra)
  6. Nyissunk egy jegyzettömböt (notepad.exe) és illesszük be a kimásolt szöveget (ctrl+V)
  7. Végül mentsük el a TUO program DATA mappájába json.txt néven

tyrant.zip:
Hatása
Elkészíti a TUO program futtatásához szükséges pakli információkat tartalmazó fájlt a megfelelő formátumban és egy currentdesks.txt-be kiteszi az aktuális pakliösszeállítást.
Környezeti követelmények
Powershell 2, vagy nagyobb (Powershell 2 és 5 alatt teszteltem, ha hibát találtok, nyugodtan szóljatok!)
TUO data mappa frissített XML fájlokkal
Megfelelő json.txt a data mappában
Telepítés menete
A TUO program DATA mappájába tömörítsük ki a szkriptet, majd oldjuk fel az internetről származó fájlok miatt esetlegesen rákerült zárolást.
Használat
Először ki kell nyernünk az api.php?message=init hálózati kérésre kapott JSON választ, amit másoljunk be a DATA mappában létrehozott json.txt fájlba. Ezután a szkriptre jobb egérgombbal kattintva a felugró menüben kattintsunk a "Futtatás Powershellben" pontra, majd várjuk meg, míg elkészül az ownedcards.txt. A currentdesks.txt tartalmát a customdesks.txt-be másolva használhatjuk a TUO-ban.
Frissítés!
A szkript most már az első szintű kártyákhoz hozzáadja a "-1" végződést és kigyűjti a már kidobott kártyákat is, miket vissza lehet nyerni. Köszönet madsam2-nek a változtatásokért.
Az aktuális verzióba bekerült az automatikus frissítés funkció (a proxy támogatáshoz szerkesszétek meg a proxy részt).

fusion.zip:
Hatása
Segítségével meg tudjuk keresni az optimalizált pakliban még nem ismert kártyák receptjét.
Környezeti követelmények
Powershell 2, vagy nagyobb (Powershell 2 és 5 alatt teszteltem, ha hibát találtok, nyugodtan szóljatok!)
TUO data mappa frissített XML fájlokkal
Telepítés menete
A TUO program DATA mappájába tömörítsük ki a szkriptet, majd oldjuk fel az internetről származó fájlok miatt esetlegesen rákerült zárolást.
Használat
A szkriptre jobb egérgombbal kattintva a felugró menüben kattintsunk a "Futtatás Powershellben" pontra, majd a hibaüzenetektől nem megijedve várjuk meg, míg eljutunk a kezdőképernyőre. Ezután csak a kártya pontos nevét kell megadni, hogy visszakapjuk a választ.

fusion.zip (1 KB)
tyrant.zip (2 KB)
Kategória: Informatika, Segédletek