2013.05.15

Huawei Ascend Y 200 érintőpanel cseréje

Minap kezembe akadt egy Huawei Ascend Y 200-as érintőképernyős telefon, persze betört érintőképernyővel. Mivel a kihívást nem szerettem volna elutasítani, így nekiugrottam, hogy megcsináljam. Persze, mint ilyen esetekben lenni szokott, először egy szétszerelési utasítást kerestem a neten hozzá, de merthogy azt nem találtam, így maradt az amit látunk kitekerünk féle megoldás.

Természetesen első körben arról kell meggyőződnünk, hogy a telefon amúgy működőképes maradt, más gondja nincs, csak az érintőpanel tört össze. Második körben pedig drukkoljunk, hogy ez a panel nincs egybeépítve a kijelzővel 🙂 Nos ez esetben nem volt egybeépítve és Kínából elég jó áron lehetett venni hozzá másik panelt, így miután megérkezett a cseredarab, kezdődhetett is a mulatság.

_4097634

Ez a telefon jóval egyszerűbb, mint első ránézésre gondoltam volna, a szétszedéséhez mindössze egy T5-ös torx csavarhúzóra, illetve a műanyag szétpattintóra van szükségünk.

_4097635

Az akku kivétele után tekerjük ki a képen bekarikázott hat darab (teljesen egyforma) csavart, majd óvatosan pattintsuk szét a telefon két felét!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A hátoldal lepattintása után mindössze két csatlakozót kell csak kioldanunk, hogy a nyáklapot el tudjuk egy kicsit választani a burkolattól, amíg majd az érintőpanel csatlakozóját átfűzzük.

_4097641

Maga az érintőpanel simán körbe van ragasztva a burkolathoz, nem rögzíti semmiféle csavar, egyszerűen csak válasszuk le a műanyag szétpattintónkkal! Ha véletlenül egy még nem törött panelt szeretnénk kiszedni, akkor itt nagyon óvatosnak kell lenni, mert erős az a kétoldalas ragasztó, amivel összerakták.

_4097652

A cseredarabról csak le kell húzni a védőfóliát és mehet is a helyére, majd mindent vissza kell dugni a helyére és miután összepattintgattuk a burkolatot, csak vissza kell tekerni a csavarokat, hogy el is készüljünk. Ez a telefon jóval egyszerűbben szétszedhetőnek bizonyult, mint amire eredetileg számítottam, egy ügyes-kezű ember bármikor nyugodtan nekifoghat ennek a műveletnek.

Kategória: DIY